Nyt nybakte kanelboller

27 mai 2020
Elisabeth Novik Nielsen

Du har sannsynligvis hørt om klassiske kanelboller eller skillingsboller, som bollene også kalles. Oppskriften til disse bollene inneholder blant annet kanel og sukker. I tillegg er deigen snurret for at bollene skal få sitt spesielle utseende. Kanel er et smakfullt krydder, som i sin tid ble innført av romerske handelsmenn.

Kanelboller lages i hele Skandinavia. I Gøteborg finner du gjerne større typer kanelboller, enn det som er vanlig i andre steder. Både Tyskland og England har sine egne variasjoner av disse populære bollene. I Norge har vi gitt kanelbollene navnet skillingsboller. Skillingsboller kan serveres med både perlesukker og melis. 

Det å bake kanelboller er en kunst, som ikke bare er forbeholdt profesjonelle bakere. Bakst av kanelboller har derfor blitt praktisert i norske hjem i en årrekke. Du kan lage smakfulle kanelboller uten profesjonelt produksjonsutstyr. Derimot er dette en type boller som har blitt meget populære i de senere år. Du finner derfor et stort utvalg av kanelboller i de mange bakeriene som finnes i norske byer

Ta lunsjpausen i et bakeri

Det er ingenting som er så forfriskende som en deilig lunsj. Ved å ta turen innom nærmeste bakeri vil du kunne velge mellom mange smakfulle boller, påsmurt og ikke minst varme retter. Det er også en fordel om du kan reservere et bord, slik at lunsjen kan nytes sammen med andre.

I tillegg til deilige bakevarer kan du også nyte en varm kaffe i ulike varianter. Det kommer stadig nye alternativer til den klassiske kaffen i markedet. Du kan derfor kose deg med en varm kaffe mokka, kaffe latte eller en annen variant som du finner i menyen.

Dersom du ikke er blant dem som foretrekker kaffe, kan du i stedet velge en av de kalde og avkjølende drikkene som du finner i menyen. Her kan en vitaminrik smoothie være et utmerket alternativ.

Flere nyheter