Nå er drømmehjemmet grønt

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Boligen skal være grønn, og da er det ikke snakk om farge, men om hva du gjør i boligen og hvordan den fungerer. Her skal vi se litt på noen populære grønne tiltak man kan ta i boligen sin. 

Løsninger som du kan inkorporere i hverdagen

Det er mange av de grønne løsningene man kan ha i boligen, som handler om vaner. Det kan være å resirkulere, og tilrettelegge for dette med søppelkasser som gjør det enkelt å sortere. Det kan også være å skifte ut lyspærene i boligen med LED-pærer, som bruker mindre strøm. Det er mange ting man kan gjøre, og det kan også være å dyrke egne urter, og til og med grønnsaker i vinduskarmen. 

Grønnere varmeløsninger 

Det er ikke minst blitt mye fokus på løsninger som gjør at man kan forbruke energi på en grønnere måte. Det gjelder både når det kommer til å spare på elektrisitet, men også oppvarming av boligen eller det vannet vi bruker. På amalo.dk kan du lese mer om en løsning som begynner å bli svært populært, både til oppvarming av bolig og av vann, nemlig varmepumpe. En varmepumpe sirkulerer luften i boligen din, og sørger for å bruke energien på en mest mulig effektiv måte.

amalo

Det finnes flere ulike varmepumper, og man kan velge en løsning som passer til ens behov. Det er for eksempel viktig at varmepumpen installeres på helt riktig måte, så man får så mye ut av den som mulig. Det er nemlig sånn at varmepumpen kan være en investering, og mange tenker at de kan spare på å installere den selv, men da får man ikke nødvendigvis de besparelsene som man får når man har en varmepumpe som er installert helt korrekt. Det er jo nemlig sånn at investeringen i varmepumpe ka n lønne seg i form av det man sparer, i løpet av bare få år. 

Flere nyheter