Mannen og kvinnen har helt forskjellige forhold til håret

23 september 2019
Mathias Bjelland
Mannen og kvinnen har helt forskjellige forhold til håret

Hvorfor er hårtap mer vanlig hos menn?

Det er nok liten tvil om at hårtap er mer vanlig hos menn. Men hvorfor er egentlig dette tilfellet? I dag sier statistikkene at ca 70% av menn vil oppleve hårtap i sin livstid, mens ca 40% av kvinner vil det. Selv det kan høres høyt ut på kvinnesiden for mange. Dette har mye å gjøre med det faktum at kvinner selvfølgelig har mye lengre hår, og det mindre hårtapet kvinner opplever er mindre synlig naturligvis.

Til motsetning er det hårtap menn opplever mye mer synlig. Men det er mange andre grunner også. En av de aller klareste grunnene er selvfølgelig det genetiske, der menn har mye større sjanse for å få androgen alopecia. Men dette er det tross alt ingenting å gjøre med – og derfor er det mye mer interessant å se på de mekaniske påvirkningene. Det har seg nemlig slik at hårtap menn opplever ofte er tilknyttet hvordan en ivaretar håret.

Ta godt vare på ditt hår!

Om du noensinne har sett et ektepar, og kontrasten mellom hvordan mannen tar vare på håret sitt og kvinnen tar vare på håret sitt, så forstår du fort hvordan hårtap menn opplever er mer alvorlig. Menn lar ofte hårvoksen ligge i håret over kvelden, de dusjer mye oftere enn kvinner, også videre. Dusjing er bra for å rense, men det kan bli for mye og slite ned håret. 

Du tenker kanskje at kvinner bruker mer produkter i håret enn menn, og det er forsåvidt riktig. Allikevel bruker menn gjerne mindre skånsomme produkter som kan slite ned hårsekkene. Til kontrast er kvinnene mye mer nøye i sine valg.

En mann tar seg best ut når håret fortsatt er intakt. Det er derfor viktig at hårtap menn opplever blir taklet ved roten. Ta vare på håret ditt fremover!

Flere nyheter