Hvorfor utsetter mange tannlegebesøk?

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

De fleste av oss er godt klar over at det er viktig å besøke tannlegen jevnlig, men allikevel er det ikke noe som nødvendigvis blir gjort. Men hvorfor utsetter mange å gå til tannlegen, og hva kan man gjøre med det? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Et problem blant unge voksne 

image

Når vi er barn og tenåringer er tannlege noe vi ikke trenger å tenke på selv. Det er helt gratis og vi kommer til tannlegen jevnlig helt av oss selv, fordi vi er i et system. Det som ofte skjer, er at mange slutter å gå til tannlegen når de er unge voksne, og ikke lenger har tilgang på gratis tannlege og tannpleie. Det er et utbredt problem, og det skyldes flere årsaker. En av dem handler om økonomi. Det kan være vanskelig å få det til å gå opp med jevnlige tannlegebesøk med eksempelvis en studentøkonomi, og det er kanskje mange andre ting man heller vil prioritere. Jo lenger siden det er man har gått til tannlegen, jo mer redd blir man for at det blir dyrt. For det kan jo ha oppstått både hull og andre problemer i mellomtiden. Den beste løsningen er dog imidlertid å faktisk gå til tannlegen, selv om det er lenge siden, og få det overstått. Når man går til tannlegen jevnlig, så minsker man nemlig sjansen for de store og dyre regningene, fordi man behandler løpende. 

Finn en god tannlege 

Man kan enkelt finne en god tannlege med litt research. Tannleger som https://valentinlysttannlegekontor.no/ har nemlig hjemmesider, så man kan lese litt om tannlegen og komme i kontakt med kontoret. Da er det enkelt å komme seg til tannlegen og komme inn i et system der man jevnlig besøker tannlegen og får det vedlikeholdet og den oppfølgningen man trenger for god tannhelse. Da trenger som nevnt ikke tannlegeregningene å bli så dyre heller, fordi man sørger for å behandle løpende, og bli undersøkt jevnlig. 

Flere nyheter