Hvordan finner jeg riktig båt for meg?

31 mars 2020
Johanne Hansen
Hvordan finner jeg riktig båt for meg?

Nå som båtsesongen nærmer seg er det mange som tenker på å kjøpe ny båt. Da er det et viktig spørsmål som melder seg. Nemlig, hvordan kan jeg velge riktig båt for meg? Det er nemlig ikke sånn at den riktige båten for noen er den beste for alle. Derfor guider vi deg her til noen ting du kan tenke på, når du skal kjøpe båt. For å ta det beste mulige valget for deg. 

Hva bruker du båt til? 

Det er mange som er ambisiøse når de tenker over hva de skal bruke båten til. Kanskje har du rent faktisk ikke mulighet for det bruksområde som du forestiller deg. Det er nemlig mange måter å bruke båt på, og de fleste har ganske forskjellige behov. Men ta utgangspunkt i det du forestiller deg og ta det ned på et realistisk nivå.

Hvor mye bruker du båten? Det er et relevant spørsmål å stille seg selv når man skal ta stilling til ny båt. Er det kanskje en båt dere er helt avhengige av for å komme frem og tilbake til hytta? Kanskje til butikken? Da er det greit å tenke på at man skal ha en båt som kan ta litt bagasje og som kanskje gjør det mulig å sitte i ly for regn eller vind på turen over. Det er jo ikke alltid strålende sol i Norge om sommeren, dessverre. Så muligheten for ly kan være verdt å tenke på, hvis båten skal brukes som nødvendig fremkomstmiddel og ikke bare som lystbåt. 

Gjør også grundig research når du skal se etter ny båt. Dra nytte av forhandlernes ekspertise – de vet hva du trenger, hvis du har vært god til å kartlegge realistisk behov og bruksområde. Se etter en forhandler i nærområdet som kan hjelpe deg med å velge. Bor du på vestlandet kan du set etter Båt Bergen og få den beste mulige veiledningen til kjøp av ny båt. 

Flere nyheter