Hardmetall bor i topp kvalitet

09 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Siden boring anvendes for så mange forskjellige formål innen en lang rekke industrier, er bor uten tvil noe av det som det forhandles mye av innen industri og produksjon. Men hvor kan du finne dine nye bor?

Typen avhenger av dine oppgaver

Alle som arbeider innen industri, håndverk, verksted eller lignende vet at et bor ikke bare er et bor. Det er forskjellige typer som egner seg for forskjellige formål, og det er avgjørende at du har de helt riktige bor til oppgaven. Det gjør det nemlig både enklere og raskere for deg når du skal jobbe, og det sikrer et bedre sluttresultat til kunden.

Hvilken type bor du skal ha avhenger altså av arbeidets karakter, ditt eksisterende utstyr og ikke minst dine personlige preferanser. Ofte vil man ha et utvalg av forskjellige typer, fordi oppgavene kan variere, og man derfor kan ha behov for å skifte.

Bor

Hos Seco Tools AS kan du finne alt du trenger innen boring, og deres portefølje er svært mangfoldig og tilbyr noe for alle behov.

Solide hardmetall bor

Det inkluderer blant annet et stort utvalg av solide hardmetall bor, som omfatter en lang rekke forskjellige diametere, belegg og geometrier. Det betyr at borene kan anvendes for et bredt spekter av materialer – rett fra de mer vanlige som stål til mer avanserte og vanskelig bearbeidbare materialer.

Størrelsene varierer med en diameter fra 0,1 mm og opptil store bor på 20 mm, noe som betyr at applikasjonene er nesten uendelige, og at borene kan brukes innen nesten alle industrisegmenter.

Alle bor har optimaliserte geometrier og belegg i forskjellige typer, og det tillater blant annet boret å kjøre ved veldig høye skjærehastigheter. Det betyr at du kan oppnå god hull toleranse og få mest mulig ut av boret, så det kan anvendes innen alt fra medisinalindustri til flyindustrien.

Flere nyheter