Guide – Alt du trenger å vite når du vil asfaltere innkjørselen din

14 februar 2023
Eivind Øi

Å asfaltere innkjørselen din kan gi en rekke fordeler. Du får en jevn og holdbar overflate for kjøretøy og fotgjengere, bedre drenering, redusert støv støy. Her er en enkel guide for hvordan du kan asfaltere innkjørselen din:

Planlegging og klargjøring

Det er viktig å starte med grundig planlegging. Start med å måle størrelsen på innkjørselen din for å bestemme hvor mye asfalt som trengs. Etter dette må området gjøres klart. Rens området for rusk og rask, og fyll eventuelle hull eller sprekker med en asfaltreparasjonsmasse. Det kan også være lurt å legge ut en kanting rundt området for å holde asfalten på plass. Etter dette må du legge et lag med grus. Dette er for å gi asfalten en jevn overflate og sikre bedre drenering. Grusen bør komprimeres med en valsetraktor for å sikre at den er fast og stabil.

Asfalt

Legg ut asfalten

De første trinnene er ofte mulig å gjennomføre selv, men når laget med grus er klart, og asfalten skal legges ut blir det vanskeligere. Dette bør gjøres av profesjonelle eller med utstyr som er leid av fagfolk. Asfalten bør legges i et jevnt og jevnt lag og deretter komprimeres med en valsetraktor. Etter dette må du la asfalten kjøle seg ned. Den skal avkjøle seg i minst 24 timer før du begynner å kjøre på den. Dette gir asfalten tid til å herde og sette seg.

For å sikre at innkjørselen din varer lenge, bør du vedlikeholde den jevnlig. Dette inkluderer å fylle eventuelle hull eller sprekker som dukker opp, rense avfall og søppel fra overflaten og påføre et tetningsmiddel hver 2-3 år.

Som du nok forstår kan det å asfaltere innkjørselen din kan være en stor oppgave. Følg disse trinnene, eller lei fagfolk for å sikre at arbeidet blir gjort riktig og at innkjørselen din varer lenge. Å ansette en profesjonell til å legge asfalten for deg kan være en god investering. Da kan man for eksempel ta kontakt med nord asfalt, les mer om tjenestene deres her. https://nordasfalt.no/

Flere nyheter