Graviditetstest med digitalt resultat

16 april 2020
Maria Laugesen
Graviditetstest med digitalt resultat

Når du tar en vanlig graviditetstest, så fungerer den ved å måle innholdet av hormonet HCG i urinen din. Dette hormonet dannes i kroppen når du blir gravid, og mengden av det stiger ganske fort i starten av en graviditet. Derfor vil man allerede etter første uteblivende menstruasjon kunne måle dette hormonet i urinen med høy sikkerhet, og en test kan på dette tidspunktet gi deg et veldig nøyaktig svar på om du er gravid eller ikke. 

Du kjenner helt sikkert de vanlige graviditetstest som gir deg resultatet med streker. Her betyr én strek at du ikke er gravid, og to streker betyr at du er gravid. Kommer det ingen streker frem, da har testen ikke blitt brukt riktig, eller fungerer ikke. Nummer to strek kan noen ganger være litt utydelig, men her er det viktig å vite at en strek eller en strek. Så uansett hvor sterk eller svak fargen er, så betyr to streker graviditet.

Blir du likevel litt i tvil om hvordan man avleser en slik test, eller vil du bare være enda mer sikker på resultatet, da kan du med fordel velge en digital graviditetstest. Denne fungerer på presis samme måte som beskrevet før, altså ved å måle konsentrasjonen av HCG i urinen. Forskjellen er dog bare at testen selv tolker resultatet og gir deg svaret digitalt på en liten skjerm på staven. Her får du altså angitt med bokstaver og tall om du er gravid eller ikke, og mange varianter kan tilmed gi en indikasjon for hvilken uke du befinner deg i av graviditeten. Derfor er de et opplagt valg for deg som føler deg usikker på hvordan man forstår de tradisjonelle tester, eller for deg som rett og slett bare foretrekker å få et digitalt svar og samtidig vite hvor langt du er i din graviditet.

Flere nyheter