Bruk ledlys når du innreder

29 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Lys er noe man burde tenke mer på når man skal fornye hjemmet, og her skal vi se litt nærmere på hvordan du skal tenke når du skal innrede med lys og hvorfor led er en god lyskilde å vurdere når du skal bruke lys i innredningen. 

Hvordan bruke lys? 

Det er mange måter man kan bruke lys på når man innreder, og faktisk er det et element vi ofte undevurderer og ikke bruker nok når vi skal fornye stuen eller hjemmet som helhet. Det er egentlig rart med tanke på hvor avhengige vi er av lys her i nord. Det er jo sånn at det faktisk er ganske mørkt store deler av året, og derfor bruker vi mer kunstig lys enn mange andre steder i verden. 

Lys kan gjøre det koselig i tillegg til å være praktiske, og det er viktig at du innreder med lys på en måte som er fleksibel. Altså at lyset ser bra ut både når det er slukket, for eksempel i form av en flott og skulpturell designerlampe, og at lyset har den ønskede effekten når det er på. Det kan man for eksempel enkelt ordne ved hjelp av dimming. Med en dimmer kan man justere lyset etter behov og humør, og få de perfekte lysforholdene. Det er jo ikke sånn at lyset er likt hele året, og derfor er det utrolig smart å kunne justere etter behov og ønsker. 

Når du skal innrede med lys kan det være lurt å tenke på hva slags lyskilde du vil ha. Det er for eksempel mye snakk om led, men hvorfor det? Det skal vi se på nå. 

Mange fordeler med led 

image

På sider som https://ledlyskilder.no/ kan du lese mer om led og finne et stort utvalg av ledlys. Led er blitt utrolig populært fordi det er en mer miljøvennlig og energieffektiv lyskilde. Du slipper å skifte pærer like ofte, og det er mye å spare på strømmen. 

Flere nyheter