Cuba

Tenk å få reise langt av sted og la Cuba, ei øygruppe i Karibien, bli vår destinasjon. Denne øygruppa er en oase med palmer og kritthvite sandstrender, og folket her elsker å danse etter fengende salsa- og rumbarytmer. Landet har et rikt kulturliv og en mektig flott natur. Flere av byene står på UNESCOs verdensarvliste og er utrolig vakre med sitt særpreg. Historien om landet er også mektig og kommunisten Fidel Castro står for mye av historien. Det gjør også USAs fangeleir i Guantánamobukten. Forestill deg palmesus og kritthvite sandstrender med asurblått hav, og karibiske rytmer. Cuba er Karibiens drømmeparadis!

Cuba med sine rytmer, natur og krystallblått hav

Dans og musikk er en viktig del av cubansk kultur. Europeisk og afrikansk kultur har blitt smeltet sammen, noe som har gitt opphav til flere musikksjangre og danser. I mange byer har de fest på torget hver kveld, med dans og musikk. Da deltar alt som kan krype og gå med hofter som vrikker i takt med salsa-, mambo- og cha-charytmer. Det blir også arrangert mange musikk- og dansefestivaler som viser fram den populære musikalske kulturen. Den Cubanske danseformen har virkelig slått til og blitt veldig populært verden over. Så la dansen og rytmene føre deg til Cuba – cha cha-chaaaa!

Øygruppa i Karibien er omkranset med strender, krystallklart vann og med hundrevis av ubebodde små øyer rundt. Det er veldig populært med seilturer, og du finner deg raskt en egen bortgjemt oase med kritthvite strender, vakre koraller, rik flora og fauna. Liker du også å fiske så har Cayo Largo det sprekeste sportsfiske i verden – tenk deg en stor bonefish på stanga. Maria La Gorda er en del av den store naturparken Guanahacabibes, et av UNESCO’s verneområder, og her finner du noen av de beste stedene i verden for dykking. På Cuba skaper du minner for livet!

Cuba har flere fargerike hus i Havanna som står på UNESCOs Verdensarvliste

Cubas historie, befolkning og arkitektur

Landet har en historie som gjør at Cuba er et populært reisemål, men du som ikke kan besøke landet kan oppleve litt av Cuba på latinfestivalen.. Byene Havana, Cienfuegos og Trinidad står på UNESCOs Verdensarvliste. I Trinidad går du på steinbelagte gater og byen var tidligere preget av stor velstand på grunn av sukkerproduksjon, direkte eksport og lite kontroll fra sentralmyndighetene. Den er Cubas eldste og best bevarte by. Landet har hatt 40 års styre med Fidel Castros kommunistiske styre og sanksjoner. Cubanerne er etterkommere av spanske koloniherrer og afrikanske slaver som viser stor livsglede. Historien og arkitekturen har gitt Cuba et særpreg, og her er det mye å oppleve og se.

Cuba har virkelig tatt rehabilitering av eldre bygninger svært seriøst. Bygningene viser at landet har vært igjennom flere århundrer med kolonisering og byggestiler fra hele verden. Kulturen og historien har blitt tatt godt vare på og bare i gamle Havanna kan du oppleve flere ulike stilarter side om side. Her finner du nesten ikke moderne bygninger. All denne vakre arkitekturen viser historien og kulturen landet har vært igjennom, og byene på Unescos liste er enestående opplevelser som gir deg mange flotte minner.

Et land rikt på kultur og verdenshistorie

Cuba er et land som virkelig er verdt et besøk. Her skapes det minner for livet, og du kommer ikke til å kjede deg ett minutt. Den som liker historie og kultur har nok av byer å besøke som ligger på verdensarvlista. Mange kommer til øya for å oppleve den rytmiske cubanske musikken og dansen. Stor livsglede vises her med mye latter og humør. Ønsker du strandlivet så får du mye å velge i, øya er omkranset med kritthvite strender, øyer og asurblått hav. God reise!